--> На Волині хочуть посилити контроль над автобусними пасажирськими перевезеннями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині хочуть посилити контроль над автобусними пасажирськими перевезеннями

0
1
На Волині хочуть посилити контроль над автобусними пасажирськими перевезеннями
На Волині планують посилити контроль над ринком автобусних пасажирських перевезень.

Про це йшлося, 25 березня 2019 року, під час наради щодо виявлення та протидії нелегальним перевезенням в облдержадміністрації, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

За словами заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, проблема нелегальних перевезень має чимало негативних наслідків, серед яких – розвиток тіньової економіки. Перевізники зазвичай не дотримуються правил дорожнього руху та нехтують безпекою пасажирів, що часто-густо призводить до летальних випадків.

Посадовець наголосив, що передусім треба дбати про безпеку жителів області. Відтак потрібно напрацювати дійсно дієвий план боротьби з нелегальними перевезеннями.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Міністерство інфраструктури України схвалило план заходів щодо боротьби із нелегальними перевезеннями. Відтак, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка від 1 березня 2019 року № 51 створено обласну робочу групу з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень, яка працюватиме в цьому напрямі.

Як зазначив начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук, працівники відомства активно працюють над вирішенням проблеми. Уже виявлено 36 перевізників, які здійснювали нелегальні перевезення. Зокрема, перевірено 102 автотранспортні засоби та складено 55 актів.

За словами Конончука, у планах – створити мобільні робочі групи із представників Укртрансбезпеки, органів місцевого самоврядування, Нацполіції, громадськості, які здійснюватимуть рейдові перевірки на виявлення нелегальних перевезень, зокрема нерегулярних пасажирських перевезень.

Попередньо на теренах області функціонуватиме чотири таких групи.

За результатами роботи мобільних груп, будуть визначені додаткові маршрути, на яких вже згодом проведуть конкурси для здійснення легальних перевезень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні