Кричала і плакала, коли його відправили в Афганістан, - волинянка про зниклого 30 років тому сина

4
4
Кричала і плакала, коли його відправили в Афганістан, - волинянка про зниклого 30 років тому сина
Матір зниклого 30 років тому в Афганістані волинянина Ігоря Білокурова розповіла, як син став військовим і приховував, що його відправили на війну.

Про це пише Катерина Зубчук на сторінках Волинь Нова.

Нагадаємо, волинянинзник 9 квітня 1988 року в провінції Кандагар. Його вважали безвісти зниклим. Виявляється, він потрапив у полон, прийняв іншу віру й залишився там жити. За багато років рідну мову чоловік забув.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Зниклий 30 років тому в Афганістані волинянин прийняв іслам і не пам'ятає української

Після 20 років марних пошуків його матір Антоніна Білокур змирилася і зробила синові символічну могилу. І через десятиліття, як вона повірила у смерть сина, виявилось - він може бути живий.

"Був дуже спокійним і скромним. Син не пив і не курив. Він мав дівчину. Все говорив: «Мам, вона найгарніша у світі». Але життя склалося так, що шляхи молодих людей розійшлися. Після школи вступив у профтехучилище в Луцьку — вчився ремонтувати автомобілі. А одержавши диплом, поїхав на роботу в Запоріжжя, на завод, де «Таврії» робили. Звідти його і в армію забрали", - розповідає матір Антоніна Білокурова.

Строкова служба сина Ігоря пройшла у Чехословаччині. Після армії він приїхав додому і влаштувався у Луцьку на підшипниковий завод. Але Ігорю дуже подобалася військова форма, тож хотів вивчитися на офіцера.

"Пише мені Ігор листа вже з дороги: «Мене відправляють за кордон, в одну із азіатських країн. У наступному листі я його питаю: «То, може, ти в Афганістані?» Запевнив, що ні. І я така рада. Бо ж уже знала, що таке той Афганістан. Бачу по телевізору щось про війну, то кажу: «Добре, що наш Ігор туди не попав». А молодший син Віктор тоді вже не втримався: «Мамо, та наш Ігор — в Афганістані». Я тоді в крик, плач…" - пригадує жінка.

А у 1988 році Антоніна Василівна дізналась, що її син зник безвісти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно.дай Боже.щоб син цієї жінки виявився живим і сім"я воз"єдналась.Але .чомусь.не віриться,що людина може забути мову якою говорила 20 років,це ж не дитина п"ятирічна.Це дуже насторожує...
Відповісти
Цілком можливо,що чоловік забув мову,навіть ,якщо говорив нею 20 років!він пережив великий стрес,контузія і дуже багато років зовсім не чув рідної мови,а перебував в іншомовному середовищі!знаю по собі,якщо довго перебуваю за кордоном,то через певний час починаю думати іноземною!!!
Відповісти
Я теж так думаю. Свою мову і звичаї не можна забути. Але якщо в нього була контузія, можливо не пам'ятає. Дай бог, щоб він повернувся, впізнав маму. Яка це радість!
Відповісти
Що ви дивуєтесь на рахунок мови? Мало того, що контузія, він потрапив у ПОЛОН!!! Ви що, ніколи не цікавилися, що робили душмани з нашими полоненими? Про нелюдські тортури, глибоченні роками ями, перепродовування і використання в ролі рабів??? Тут забудеш все...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні