--> Від сьогодні набуло чинності нове карантинне зонування: де опинились райони Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Від сьогодні набуло чинності нове карантинне зонування: де опинились райони Волині

0
8
Від сьогодні набуло чинності нове карантинне зонування: де опинились райони Волині
В Україні оновили зони карантину залежно від епідеміологічної ситуації в регіонах. Червону зону розширили через погіршення ситуації з коронавірусом.

Про це раніше повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Він зазначив, що після позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, було ухвалено рішення, що з 00 годин 00 хвилин 7 вересня почне діяти нове епідемічне зонування.

До «червоної зони» не занесено жодне волинське місто чи село.

Так, до «червоної зони» не занесено жодне волинське місто чи село. Натомість до цієї категорії портапилло сусіднє місто Дубно та Костопільський район Рівненської області.

До «помаранчевої» зони потрапив Луцьк та Луцький район Волинської області.

А також ряд населених пунктів Рівненщини: місто Острог, Гощанський, Демидівський, Дубенський, Зарічненський, Здолбунівський та Корецький райони.

До «жовтої зони» належать: місто Володимиро-Волинський, Володимиро-Волинський, Горохівський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький, Рожищенський, Турійський та Шацький райони Волинської області.

А також міста Рівне та Вараш, Володимирецький, Млинівський, Острозький, Радивилівський та Рокитнівський райони Рівненської області.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

У «червоній зоні» забороняється робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, зокрема дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів із транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту.

В «помаранчевій зоні» заборонена діяльність місць розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін у дитячі табори. Масові заходи дозволено в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участі не більше 100 осіб.

В «жовтій зоні» не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають особи похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання.

У «зеленій зоні» діють такі обмеження: перебування в громадських будівлях - лише в масках або респіраторах; проведення масових заходів із розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати заповненими на 50%, перевезення пасажирів у громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні