--> Найстрашніші вибухи 21 сторіччя | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Найстрашніші вибухи 21 сторіччя

0
-2
Найстрашніші вибухи 21 сторіччя
Вибухи неймовірної сили спостерігають не тільки на війні, в мирний час вони трапляються через фатальний збіг обставин, людський фактор, нехтування правилами безпеки. Пропонуємо ТОП-5 найстрашніших вибухів сучасності.

Катастрофа у Бейрутському порту

Техногенні катастрофи завжди стають подією №1, яку освітлюють всі портали новин, в тому числі https://meta.ua/news/tag/vzryv/.

Рік тому, 4 серпня 2020 р. у Бейрутському порту пролунали два вибухи. Вважають, що причиною першого з них стали зварювальні роботи біля складу, на якому зберігались петарди. А вже від іскри здетонували майже 3 тонни аміачної селітри, які зберігались на тому ж складі. В результаті катастрофи загинуло 158 осіб та постраждало близько 6000 людей. Вибуховою хвилею було зруйновано будівлі не тільки поблизу порту, а й на відстані 10 кілометрів. На місці складу утворився кратер діаметром 70 метрів.

Техногенна катастрофа у Тяньцзіні

У серпні 2015 року в порту китайського міста Тяньцзінь вибухнув контейнер з нітроцелюлозою, яка перегрілась на сонці, після чого вибухнули, розташовані поруч контейнери з аміачною селітрою. Потужність другого вибуху оцінюють у 21 тону у тротиловому еквіваленті. Внаслідок катастрофи загинуло 173 людини, в тому числі 92 пожежники, постраждало 800 осіб.

Пожежа на нафтопереробному заводі у Пуерто-Рико

У жовтні 2009 року потужний вибух знищив 11 резервуарів для зберігання нафтопродуктів на переробному заводі у Пуерто-Рико. Було пошкоджено будинку в радіусі 11 миль. Полум'я здійнялось на виту близько 30 кілометрів. Лише дивом ніхто не загинув, близько 10 осіб отримали різні травми. Вважають, що вибух був навмисним.

Вибух на нафтосховищі у Хартфордширі

У грудні 2005 на території нафтосховища, розташованого у Хартфордширі (Великобританія) пролунав потужний вибух, який викликав низку вибухів та пожежу, яка охопила 20 великих резервуарів. Вибухи було чутно на відстані до 200 кілометрів. Слідство встановило, що манометр на резервуарі 912 був несправний, сховище заповнилось паливом вщерть, і бензин почав витікати через вентиляційні отвори. Біля землі утворилась хмара випаровувань, яка й спалахнула.

Вибух на заводі AZF

У вересні 2001 року в Тулузі, на заводі AZF, який виробляв азотні добрива, стався страшний вибух ангару, де зберігались 300 тонн нітрату амонію. Слідство так і не встановило справжню причину катастрофи, яка спричинила загибель 30 людей. Ще близько 2000 осіб отримали серйозні поранення. Було зруйновано тисячі промислових та житлових будівель.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні