Як досягти кращих результатів у тренажерному залі: поради спортсменів*

0
3


Тренажерний зал — місце натхнення і мотивації. Чимало людей, які відвідують заняття з тренером чи займаються самостійно, мріють покращити фізичну форму й отримати підтягнуте тіло. Проте далеко не кожен, хто відвідує зал, досягає максимальних результатів. Брак мотивації, занадто інтенсивні навантаження, зневіра після того, як не вдалося отримати швидкий результат — те, що заважає досягти спортивних цілей. Що рекомендують спортсмени, щоб мотивувати себе продовжувати займатися спортом, отримати задоволення від процесу і чудові результати? Про це — у статті.

Порада № 1: ставте чіткі цілі та розробляйте програму тренувань



Перш ніж розпочати тренування, слід… задуматися. Це потрібно для того, щоб визначити мету, якої хочете досягти. Це може бути збільшення м’язової маси, зменшення ваги тощо. Потім варто обрати найбільш ефективні тренування і режим, який буде комфортним. Більшості людей важко зробити це самостійно, адже часто ми оцінюємо себе не об’єктивно і націлені на швидкий результат. Тому краще обдумати свою мету і звернутися за допомогою до тренера. Спеціаліст проаналізує поставлені цілі, вашу фізичну форму і стан здоров’я, а також допоможе розробити програму тренувань. Правильно структурована програма має містити різні типи вправ:

  • силові;

  • кардіо;

  • вправи на гнучкість.


  • Також програму тренувань періодично треба змінювати. Це допомагає уникнути звикання і покращувати загальну фізичну форму.




Порада № 2: не забувайте про вживання дієтичних добавок для спортсменів



Нині чимало брендів спортивного харчування, зокрема Vansiton, пропонують споживачам дієтичні добавки, які можуть прискорити досягнення поставлених цілей. Це можуть бути такі продукти:

  • жироспалювачі;

  • передтренувальні комплекси;

  • амінокислоти ВСАА;

  • протеїн;

  • хондропротектори.


  • Ці дієтичні добавки можуть містити ефективні натуральні компоненти, які допомагають реалізувати поставлені цілі. Наприклад, карнітин може прискорювати спалення жирових відкладень, а незамінні амінокислоти ВСАА — прискорювати ріст м’язової маси. Але надзвичайно важливо вживати їх після консультації з тренером і відповідно до рекомендацій.




Порада № 3: харчуйтеся корисно, смачно, збалансовано



Харчування є основою гарної фізичної форми та хорошого самопочуття. Споживайте м’ясо, рибу, яйця, овочі, фрукти, горіхи. Не забувайте про суперфуди та корисні жири.

Пам’ятайте про достатнє вживання білка. Він є будівельним матеріалом для м’язів, підтримує оптимальну фізичну активність. Регулярне споживання протеїну допомагає запобігти руйнуванню м’язових волокон і сприяє відновленню після великих фізичних навантажень.

Що стосується вуглеводів, то вони є справжнісіньким паливом для тренувань. Такі речовини, зокрема глікоген, зберігаються у м’язах і печінці, є основним джерелом енергії під час фізичної активності. Правильне харчування перед тренуванням забезпечить достатній рівень глікогену і допоможе витримати навіть інтенсивні навантаження. Та важливо, щоб вуглеводи були складними, адже саме такі можуть забезпечувати тривале відчуття ситості й не призводити до збільшення жирових відкладень.



Порада № 4: пийте, пийте і ще раз пийте



Під час тренувань організм втрачає рідину через піт і дихання. Тож дотримання питного режиму допомагає підтримувати гідробаланс, що важливо для правильного функціонування організму. Також регулярне пиття знижує ризик теплового ураження, особливо в умовах підвищеної вологості та спеки.

До речі, достатня кількість рідини дає змогу забезпечити оптимальне змащення суглобів і знизити ризик травм. Корисним буде дотримання питного режиму і тим, хто хоче схуднути: чиста питна вода може стимулювати метаболізм.

Порада № 5: пам’ятайте про важливість мотивації



На думку тренерів і спортсменів, саме мотивація є тим двигуном, який не дає зупинитися, якими б виснажливими не були тренування. Саме мотивація дисциплінує і спонукає йти до залу знову і знову. Тож ставлячи перед собою спортивні цілі, задумайтеся, навіщо це вам, як спорт може покращити ваше життя і самопочуття. Згадуйте про ці переваги тоді, коли хочеться все покинути.

Сподіваємося, поради були корисними та цікавими. Тренуйтеся, покращуйте фізичну форму і насолоджуйтеся життям в усіх його проявах!
Теги: Vansiton
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні