Водіння авто у темний час доби: додаткові уроки*

0
-1
Вміння керувати автомобілем у будь-яку погоду – головна умова, що підтверджує професіоналізм сучасного водія. Але далеко не всі водії можуть упевнено керувати транспортом уночі. Щоб навчитися їздити у темний час доби та не боятися дороги, зустрічного транспорту, можна пройти додаткові водійські курси (Київ), завдяки яким водій отримує кілька порад, уроків від автоінструкторів. В результаті вдасться спланувати виїзд у місто у вечірній час, коли водій у присутності досвідченого інструктора зможе відпрацювати певні навички, подолати свої страхи.

Як обрати додаткові уроки водіння ввечері?



Їзда вночі пред'являє до водіїв особливі вимоги, з якими часто не справляються ті, хто зовсім нещодавно отримав посвідчення водія. Відсутність практики призводить до виникнення страхів, невпевненості.

Щоб упоратися з подібними страхами, виникає потреба у додаткових практичних заняттях. Під час таких занять інструктор допоможе:

  • Контролювати ситуацію на дорозі за умов темряви.

  • Виключити можливість бути засліпленим фарами зустрічного транспорту.

  • Вчасно помічати дорожні знаки та розмітку вночі.

  • Дотримуватись дистанції між транспортними засобами.

  • Навчитися правильно використовувати фари, щоб не завдавати дискомфорту іншим водіям у процесі пересування.


  • З метою позбутися страхів та невпевненості водій проходить автокурси з інструктором у вечірній час. Це можуть бути будні чи вихідні дні, коли водій зможе виїжджати до міста після роботи, навчання на своєму автомобілі чи авто інструктора.


Практичні поради для водіїв при керуванні авто вночі



Відзначають кілька важливих порад, які будуть однаково корисними для всіх категорій водіїв, незалежно від обраного транспортного засобу:

  1. Вночі швидкість пересування містом має бути на 10-20% нижчою, ніж удень. Це пов'язано з недостатньою видимістю, що призводить до збільшення часу реакції водія на небезпеку, що наближається.

  2. Фари потрібно включати навіть за незначного зниження освітленості на дорогах. Навіть якщо таке світло не допоможе водієві краще бачити у сутінках, це допоможе іншим водіям бачити його транспорт у потоці інших машин.

  3. У разі вимушених зупинок на узбіччі дороги завжди потрібно вмикати «аварійку». Не варто залишати двері відчиненими (з водійського або з пасажирського боку), а також не варто стояти біля машини з боку проїжджої частини.

  4. Права сторона передньої оптики у багатьох європейських авто завжди набагато краще висвітлює дорогу, а тому рекомендується триматися правої сторони.


  5. У темний час доби від водія потрібна підвищена увага, обережність та особлива пильність. З цієї причини потрібно бути уважним, дотримуючись безпечної дистанції та швидкісного режиму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні