Назвали основні симптоми коронавірус штаму «Дельта», - коментар лікаря

0
-3
Назвали основні симптоми коронавірус штаму «Дельта», - коментар лікаря
Лікар інфекціоніст-пульмонолог Світлана Гук назвала основні симптоми, по яких людина сама може запідозрити, що у неї коронавірус штаму «дельта». Про це вона розповіла виданню "Укрінформ".

Зокрема, за словами медика це - головний біль, нежить, біль у горлі та підвищення температури.

"Інколи підвищення температури відбувається хвилеподібно: спочатку підіймається, потім знижується, потім - знову підіймається. І дуже часто стали зустрічатися шлунково-кишкові розлади - болі в животі, нудота, діарея, блювання. А от порушення нюху, кашель, що було так характерно для попередніх штамів, трапляються суттєво рідше", - каже лікар.

Вона також зазначає, що послідовність у прояві симптомів прослідкувати неможливо. Усе залежало від того, наскільки важко захворіла людина, наскільки пацієнт здатний усвідомлювати та фіксувати перші ознаки хвороби.

"Клінічно доведено, що первинне вірусне навантаження при «дельті» значно вище ніж за попередніх штамів. Хоча, як і раніше, є люди, які хворіють легко і взагалі симптомів майже не помічають: легке першіння в горлі, нежить і слабкість кілька днів і все проходить. Водночас у мене зараз на спостереженні є пацієнти, у яких - тільки діарея та блювання, а горло взагалі не болить. Тобто мозаїка симптомів у кожного різна і фіксованої послідовності, про яку можна було б розповісти, як сценарій, немає", - розповідає медик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні