Вплив модульних будинків на ринок нерухомості в Україні*

0

Вітчизняний ринок нерухомості радує позитивними зрушеннями, чому сприяє зростання інтересу до готового житла. Коли виникла потреба у швидкому забезпеченні людей затишною оселею, модульні будинки під ключ опинилися на піку популярності. Вони теплі й зручні, в будь-який момент їх легко перевезти на іншу локацію. Завдяки виробництву модулів у закритому приміщенні вартість спорудження цих об’єктів знижується, тому вони доступні для більшості населення.

Чому купити модульний будинок – вдале рішення?

Для заощадження сімейного бюджету часто вибір зупиняють на модульних будинках – швидкомонтованих спорудах у скандинавському стилі, хай-тек, барнхаус, які збирають як конструктор з окремих блоків. Виготовлені в закритих ангарах модулі транспортують на ділянку, де монтаж триває 5–7 днів. Таке житло має наступні переваги:

  1. Надійність й зносостійкість. Конструктивні елементи будують з міцних матеріалів, які витримують велике навантаження.
  2. Швидке будівництво. На спорудження модульних будинків вистачить кількох місяців, адже використовують полегшений пальовий або стрічковий фундамент.
  3. Теплоізоляцією. Модульна технологія дозволяє створити комфортний мікроклімат в оселі, оскільки тепло затримується всередині.
  4. Мобільністю. Будівлю легко розібрати, тому в будь-який момент її вдасться перевезти в іншу область.
  5. Універсальністю. Можна купити будинок та встановити в любому місті в Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, щоб використовувати як затишну дачу. Також завдяки проведеним інженерним комунікаціям та утепленню він підходить для постійного проживання.

При виборі житла важливий критерій – економічна ефективність. У модульних будинків ціна за м2 здається високою, проте завдяки сучасним технологіям вона є меншою за ціну звичайного будинку з цегли

Які зміни сталися на ринку нерухомості України?

Попри складні часи інтерес до нерухомості у 2024 році почав відроджуватися. Популярні локації для придбання житла – Київ та передмістя столиці (15-20 км), захід України. Залежно від класу та площі ціна цегляної «коробки» у Львові перевищує – 24 000 $, у Києві – 30 000 $.

Доступність зробила популярним компактне мобільне житло з модулів. Ціна на модульний будинок під ключ стартує від 15 000 $  за невеликий будинок. Тобто повністю готова до заселення будівля обходиться у 2 рази дешевше традиційного варіанту. Державні програми («єВідновлення», «єОселя») дали можливість населенню активно їх купувати. Замість кількох років їх спорудження триває 2-3 місяці завдяки особливостям виробництва блоків.

Перспективи розвитку модульного будівництва

Перспективи розвитку модульного будівництва залишаються оптимістичними, особливо завдяки швидкості зведення будівель. Інноваційні технології дозволяють реалізовувати амбітні й складні проєкти в найкоротші терміни. Зокрема, модульні будинки в Києві, Львові, Черкасах та Кривому Розі будуть споруджуватися ще активніше. Якість таких будинків зростатиме завдяки покращенню контролю за виробничими процесами. Також продовжить розвиватися стійке модульне будівництво, що дозволить створювати цілі житлові комплекси.

Як вплине модульна технологія на комерційний та житловий сектор?

В найближчі роки українські забудовники зосередяться на спорудженні мінібудинків та компактних блок-контейнерів. Ці модульні будинки, ціна яких залежить від розмірів, комплектації, обраних матеріалів, виділяються мобільністю. Зросте кількість комерційної нерухомості з модулів завдяки таким факторам:

  • поверненню іноземних компаній в Україну;
  • активним переходом точок роздрібної торгівлі в онлайн;
  • пошуку приміщень для релокації;
  • розвитком дрібного бізнесу.

У цій сфері зростає вплив невеликих компаній, які пропонують виконані за індивідуальними проєктами будівлі різної комплектації.

Модульні будинки: зміни в технології та розвиток в майбутньому

Прогнози на майбутнє розвитку модульного будівництва в Україні виглядають вражаюче. Основна увага буде зосереджена на покращенні екологічності та енергоефективності будинків. Ось кілька ключових напрямків:

  • Використання наноматеріалів, що зможуть адаптуватися до змін погоди та будуть повністю біорозкладними.
  • Розвиток удосконалених смартсистем, які дозволять ефективно керувати будинком і економити енергію.
  • Впровадження вітрових генераторів та сонячних батарей, що забезпечать повну енергетичну автономію житла.

Усе це зробить модульні будинки більш доступними та популярними серед українців, які цінують комфорт і екологічність. Крім того, нові технології дадуть змогу зводити будинки швидше й за нижчою ціною, що сприятиме розвитку інфраструктури в містах і сільських районах, роблячи сучасне житло доступним для всіх.

Якщо плануєте купити модульний будинок у Луцьку, Львові, Києві, Хмельницькому, Полтаві чи будь якому місті України, компанія Unitbud  https://unitbud.com/uk-ua/ займеться його спорудженням. Завдяки будівництву під ключ отримати оселю з усім необхідним для життя вийде за 2–2,5 місяця. Клієнтів чекають якісні матеріали, професійна команда та вигідні ціни.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні