Розпушувач – «зло», а яблучний оцет не відрізняється від звичайного: міфи про приправи та спеції

0
-5
Розпушувач – «зло», а яблучний оцет не відрізняється від звичайного: міфи про приправи та спеції
Редакція «Волинь24» підготувала підбірку найпоширеніших міфів про спеції та приправи та спробувала їх розвіяти.

На що здатні і на що не здатні добавки, приправи і спеції:

Почнемо з того, що куркума практично не засвоюється без присутності жирів і гострої паприки. Так що, попиваючи воду з куркумою – ви просто збагачуєте цією приправою свої калові маси.

Цибуля і часник не мають противірусної дії. І так, не плутайте антибактеріальну і противірусну!

Глутамат натрію в 3 рази менш шкідливий, ніж звичайна кухонна сіль... Не вірите? Можете перерахувати самостійно по молярним масам (саме надлишковий натрій є найбільш шкідливим компонентом обох приправ).

А рожева гімалайська сіль містить мізерно мало інших елементів, крім натрію і хлору, особливо, якщо порівнювати з добовою потребою людини, а значить - не може служити їх джерелом в їжі.

І нарешті, останній факт про солі: йодована або морська - втрачає весь свій йод, якщо зберігається у відкритій сільниці або додається в ході кулінарного процесу, а не в уже готову страву.

Насіння чорного кмину і правда містять багато заліза, ось тільки воно з них практично не засвоюється. І з пажитника, на жаль, не засвоюється теж.

Використовувати в випічці дріжджі - набагато корисніше, ніж соду або "розпушувач".

Яблучний оцет практично не відрізняється за складом від звичайного спиртового. Хочете "зожніше"? Застосовуйте свіжовичавлений лимонний сік!

Кориця насправді посилює апетит, а не сприяє схудненню. Так-так, з імбиром справи йдуть аналогічно.

Підробити васабі досить просто: варто лише змішати гірчичний порошок, ретельно подрібнений хрін і пудру сушеного шпинату.

Розмарин - один з найсильніших рослинних антиоксидантів, а його додавання в маринади страв, що проходять кулінарну обробку при високих температурах, дозволяє істотно знизити кількість які виникають в них канцерогенних речовин.

Соєвий соус і бальзамічний оцет - одні з найкращих підсилювачів смаку, оскільки, крім натрію, містять величезні дози цукру. Так, це апетитно! Але вже дуже некорисно.

Селера і петрушка допомагають позбутися від набряків, але не впливають на потенцію.

Лимонна кислота - це антиоксидант, а не консервант! Як і гострий перець, звичайно ж ... І не лінуйтеся подрібнювати свої спеції самостійно, безпосередньо перед використанням, таким чином ви не лише збережете більше ароматичних, смакових та біологічно-активних речовин, але і захистіть себе від фальсифікації!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні