Виконуючи бойове завдання на фронті загинули п'ятеро Героїв з Волині

0
Виконуючи бойове завдання на фронті загинули п'ятеро Героїв з Волині
На війні з російськими окупантами загинув уродженець села Доросині Луцького району Василь Семера.

Про це пише Наш край медіа.

Трагічна звістка прийшла у Великодній день. Герой проживав у селі Зоря Рівненської області.

Василь Семера пішов захищати Україну в перший місяць повномасштабного вторгнення. Проявивши мужність та відданість на полі бою, загинув 2 травня 2024 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області.

У Героя залишилася мама Анастасія Семера, брат Володимир, сім'я - дружина Наталія та син Назар.

«Наш Вася... ти наш Герой...якого ми не вимолили у Бога....», - пишуть його рідні.



У Ківерцівську громаду «на щиті» назавжди повертається додому Герой Андрій Козирак.

Про це повідомили у Ківерцівській міській раді.

Траурний кортеж прибуде у середу, 8 травня.

10:10 - виїзд з м.Луцьк, вул. Стефаника.
10:40 - зустріч героя біля дубка.
Маршрут:Луцька - Костюшка - Княгині Ольги - Соборності - Грушевського - Романа Шухевича - Залізнична - Холмська (до рідної домівки героя).

11:00 - 11:20 прощання з Героєм біля рідної домівки, формується колона до храму.

Маршрут: Холмська - Київська - Літописна - Незалежності - Шевченка до храму. Від храму піша хода до перехрестя вул. Пилипа Орлика (до оз. Молодіжне).

Транспорт - автобус надає громада.

Поховання відбудеться на Алеї Слави міського кладовища. Просять жителів громади гідно зустріти та віддати останню шану герою, який мужньо боронив кордони нашої держави.

Андрій Миколайович Козирак був мобілізований до Збройних сил України 28 листопада 2023 року. Старший солдат Андрій Миколайович Козирак загинув в бою за Україну, її свободу і незалежність 2 травня 2024 року під час мінометного обстрілу вогневої позиції в районі населеного пункту Берестове Харківської області.



Обороняючи Україну від російських окупантів на Авдіївському напрямку на Донеччині загинув Герой з Волині Олександр Машлай.

Про це повідомила його дружина Валентина Машлай на своїй сторінці у фейсбуці.

Відомо, що Олександр Машлай воював у складі 25-го окремого штурмового батальйону. Герой брав участь у наступі під Роботино влітку, з жовтня без ротації тримав Авдіївський коксохім. Олександр Машлай боронив Бердичі Очеретинської громади Покровського району Донецької області. Герой загинув вранці у середу, 7 травня.

«Ще позавчора ми вітали одне одного з Великоднем, а сьогодні повідомили, що життя Олександра вранці обірвалося в запеклій боротьбі з окупантами! Олександра я знав понад 20 років, він уособлював в собі кращі риси свідомого громадянина та вправного воїна! Восени 2022 року я мав нагоду проводити навчання з військової топографії в підрозділі піхотинців, де він розпочав служити! Олександр був щирим, добрим, активним, розумним! Вирізнявся знаннями та цілеспрямованістю серед інших! Не хочеться вірити в цю важку втрату! Сил близьким та рідним пережити цю надважку втрату! Царство небесне Герою, який поклав власне життя за Україну!!!», - пише Назарій Поліщук.

«На Авдіївському напрямку сьогодні зранку загинув мій брат Олександр Машлай Він у складі 25-го окремого штурмового батальйону брав участь у наступі під Роботино влітку, з жовтня весь час без ротації тримав Авдіївський коксохім, потім Бердичі. В юні роки ми з ним пройшли Пласт - український скаутинг, потім МНК, Національний Альянс Зараз не маю слів, тільки сльози. Розкажу про нього пізніше. Давайте помянемо його у молитві», - написав Igor Hoszowski.



2 травня на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, загинув Герой з Волині Сергій Віннічук.

Про це повідомили у Дубівській громаді.

«З гірким болем і скорботою в душі повідомляємо: наш земляк, житель села Вербка - Сергій Миколайович Віннічук, 1986 року народження, солдат 1 взводу, 1 батареї, 1 самохідного артилерійського дивізіону загинув 2 травня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області», - інформують у дописі.

Деталі щодо зустрічі, прощання та похорону нашого Героя – Сергія Віннічука повідомимо згодом.



На Луганщині загинув 52-річний Герой з Волині Петро Вакулінський.

Про це повідомляє Олицька громада.

Молодший сержант Петро Анатолійович Вакулінський - житель села Жорнище, 11.10.1971 року народження. Він був люблячим чоловіком, батьком, дідусем, вірним сином України.

Петро мужньо став на захист України, з перших днів і до останнього подиху боронив рідну землю від російських окупантів, боровся за свободу та незалежність Батьківщини.

Загинув Герой від отриманих поранень 7 травня 2024 року під час мінометного обстрілу по позиції, поблизу села Діброва Сєвєродонецького району, Луганської області. Трагічна подія сталась під час участі військовослужбовця у заходах забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та держави внаслідок військової агресії Росії проти України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-18

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні