Генерал ЗСУ назвав умову завершення війни

0
Генерал ЗСУ назвав умову завершення війни
Україна не зможе виграти війну поодинці, якщо ставка буде лише на знищення живої сили й техніки ворога.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк, пише Главред.

"Незадовго до вторгнення ми розуміли, що якщо ми завдамо росіянам величезних втрат, то війна припиниться. Але замість цього ми зрозуміли, що росіяни не рахують своїх загиблих. Поки труни солдатів здебільшого повертаються в провінцію, і їхня смерть не впливає на загальну думку в Росії", - сказав він в інтерв'ю виданню The Times.

Павлюк не виключає, що ситуація може змінитися, якщо росіяни будуть змушені мобілізувати людей з таких міст, як Москва і Санкт-Петербург.

"Якщо вони побачать, що їхні солдати повертаються в ці міста в трунах, це може змінити розуміння реальності війни в Росії", - припустив генерал-лейтенант.

Чисельність армії РФ може зрости
Павлюк сказав, що чисельність російських військ на території України значно зросла з 2022 року. За оцінками генерала, на окупованих територіях України перебуває від 510 тис. до 513 тис. російських військовослужбовців.

Протягом року ці цифри можуть збільшитися, оскільки Росія нарощує сили для літніх наступів.

"Ми вважаємо, що росіяни хочуть мобілізувати ще 100 000 військовослужбовців, і що вони будуть використовувати їх для посилення своїх сил, які вже перебувають в Україні в червні та липні", - зазначив командувач Сухопутними військами.

"Ми думаємо, що до кінця року росіяни мають намір мобілізувати ще майже 300 тисяч солдатів. Але при цьому вони втрачають від 25 тис. до 30 тис. осіб на місяць убитими й пораненими", - додав він.

Павлюк визнав, що вбивством ворога неможливо виграти війну поодинці. За його словами, посилення санкцій проти Російської Федерації може завадити Москві зберегти свої запаси ракет великої дальності, які вона регулярно використовує для завдання ударів по ключовій енергетичній інфраструктурі України, та наголосив, що лише посилення міжнародної ізоляції Кремля може зупинити бойові дії.

"Виснаження сил на полі бою не призведе до припинення війни саме по собі. Закінчення війни настане завдяки технологічній перевазі та реальній ізоляції Росії. Прямо зараз занадто багато країн сидять склавши руки, чекаючи, чим закінчиться ця війна, просто сподіваючись, що вона їх не торкнеться", - резюмував генерал.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні