Волинський священник розповів, що заборонено нести на кладовище на проводи

0
Волинський священник розповів, що заборонено нести на кладовище на проводи
Щороку через тиждень після Великодня заведено ходити на могили до рідних та близьких. Такі дні називають поминальними чи батьківськими, або ж гробками, проводами, провідною.

Про це розповів настоятель храму Благовірних князів Бориса і Гліба у селі Романів Денис Клюковський, пише ВСН.

Вважається, що приносити на кладовище спиртне та їжу – традиції, які ми отримали від язичників. Люди, які влаштовують «бенкет» на цвинтарі, навіть самі не знають, чому так треба робити. Здебільшого пояснюють такі дії, що «завжди так було».

За словами священника, бенкетувати на кладовищі не можна.

«Трапляється, що люди несуть якісь харчі, крашанки, паски, алкоголь на могили рідних. Ми не маємо цього споживати там на могилках, вживати їжу чи розпивати спиртні напої, чи накривати своєрідні столи на могилах рідних. Померлому на даному етапі потрібна лише молитва. Лише молитва можна змінити місце перебування душі померлого», - радить Денис Клюковський.

Як акцентує він, замість того, щоб нести харчі, крашанки, пасочки, цукерки на могили померлих рідних, краще їх роздати нужденним людям.

«Адже згідно того, як нас навчають святі отці, за померлих ми маємо давати милостиню», - розповідає Денис Клюковський.

За словами священика, на могилу краще принести квіти, причому вони мають бути не пластиковими, а живими.

«Церква закликає нести на могили рідних живі квіти, адже пластик шкодить навколишньому середовищу. Крім того, ми ж цих людей любили, коли вони були живими, то чому ми маємо нести їм мертві, пластикові квіти. Вони тепер у Бога, а у Бога всі живі, бо Господь є воскресіння життя», - підсумував Денис Клюковський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні