На заході України судили українця, який перейшов на бік рф і воював проти ЗСУ

0
На заході України судили українця, який перейшов на бік рф і воював проти ЗСУ
Тернопільський міськрайонний суд визнав винним жителя Донецька, який перейшов на бік ворога і воював проти військових ЗСУ на окупованих територіях Херсонської області.

Про це повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі.

Що відомо про зрадника
За даними слідства, громадянин України у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне воєнізоване формування - "113 стрелковый полк мобилизационного резерва" терористичної організації "ДНР".

"З квітня по листопад 2022 року чоловік на посаді стрільця-радіотелефоніста під позивним "Фенікс" воював на боці ворога зі Збройними Силами України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, належне зберігання й утримання у справному стані виданої йому зброї, ведення і коригування вогню по українських військовослужбовцях. Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

Крім того, донеччанин виконував й інші злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Херсонщини.

Вирок суду
Відтак суд визнав його винним і призначив 15 років позбавлення волі за державну зраду та добровільну участь в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації "ДНР" під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також його позбавлено на 14 років права обіймати посади в органах державної влади й місцевого самоврядування, правоохоронних органах та в органах, що надають публічні послуги.

"Строк відбуття покарання засудженому рахуватиметься з моменту звернення вироку до виконання", - додали у прокуратурі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні