Що таке SEO-просування і чому воно важливе*

0

Для багатьох людей по всьому світу Google-пошук залишається надійним джерелом інформації. Google успішно пристосовується до умов, що змінюються, впроваджує оновлення та використовує штучний інтелект у роботі алгоритмів. Компанії, які не інвестують у просування своїх сайтів, втрачають можливість залучити потенційних клієнтів та зменшують свій прибуток. SEO оптимізація допомагає зайняти верхні позиції у пошуку Google та залучити якісний трафік на свій вебресурс.

Які завдання вирішує SEO

Основна мета SEO просування полягає у тому, щоб сайт був краще проіндексований пошуковими алгоритмами та зайняв вищі позиції в рейтингу. У результаті збільшується потік відвідувачів, підвищується популярність проєкту та збільшується кількість продажів.

Без SEO оптимізації сайт ризикує загубитися серед багатьох інших проєктів у тій же тематиці, що є в інтернеті, і стати недоступним для користувачів. Попри те, що частина відвідувачів може бути залучена за допомогою контекстної реклами, більшість користувачів вважають за краще переходити на сайти з органічних результатів пошуку. Тому вкрай важливо постійно працювати над покращенням позицій онлайн-проєкту та не зупинятися на досягнутому. Інакше конкуренти швидко займуть ваше місце.


Основні етапи пошукового просування сайтів

У конкретних випадках деякі етапи можуть відрізнятися, проте зазвичай комплексна SEO-оптимізація включає такі кроки:

  • дослідження ринку та аналіз конкурентів. Цей етап потрібен для того, щоб визначити потреби цільової аудиторії та вивчити стратегії інших компаній у ніші. Це дозволяє визначити ключові запити, що залучають трафік та конверсії, а також зрозуміти особливості роботи в конкретній галузі;
  • перевірка технічного стану сайту. На цьому етапі аналізують, чи відповідає ресурс вимогам пошукових систем. Перевіряються швидкість завантаження, адаптивність дизайну, метатеги, файли robots.txt, sitemap.xml та інші.
  • формування семантичного ядра. СЯ складається з ключових слів та фраз, пов'язаних із тематикою бізнесу. Семантика визначає стратегію SEO та використовується для оптимізації сайту;
  • проєктування структури сайту. Ієрархічно розташовані розділи й підрозділи вебресурсу визначають, як відвідувачі та пошукові системи будуть переміщатися сайтом і знаходити потрібну інформацію. Ідеально, якщо його структура була розроблена правильно з самого початку, але іноді потрібно вносити зміни в структуру вже працюючих вебресурсів;
  • створення контенту. Усі матеріали на сайті мають бути якісними, унікальними. Сьогодні важливо створювати контент насамперед для людей, а не для пошукових роботів, уникаючи переспаму та масових SEO-текстів, як це було раніше.
  • внутрішня оптимізація. Це створення ефективної мережі внутрішніх посилань, які з'єднують різні сторінки між собою та полегшують навігацію як для користувачів, так і для пошукових роботів;
  • розміщення зовнішніх посилань. Це складний і витратний процес, який потребує ретельного підбору ресурсів, створення цінного контенту для розміщення на них та аналізу результатів їх впливу. Чим більше авторитетних ресурсів посилаються на ваш сайт, тим краще для його рейтингу.

Кожен із цих етапів відіграє важливу роль у процесі SEO-оптимізації, допомагає ресурсу залучити цільовий трафік та покращити свої позиції у пошуку.

Джерело: https://elit-web.ua/blog/chto-takoe-seo-prodvizhenie

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні