Послуги хімчистки: що варто знати перед тим, як віднести туди одяг*

0

Багато людей помилково вважають, що хімчистка - це зайві витрати та клопоти. Деякі навіть видають додаткові аргументи про те, що в мийних засобах там використовують небезпечні хімікати, які не тільки псують тканину, а й не вимиваються з неї до кінця. Хімчистка Reborn запевняє: подібна реакція спровокована банальним незнанням, а також хибними судженнями щодо професійного чищення одягу та взуття. Тому далі в матеріалі більше про те, що потрібно знати тим, хто збирається вперше спробувати послуги хімчистки.

Що відбувається з вашими речами в хімчистці - Хімчистка «ЦЕХ»

Як в хімчистці розподіляють види плям

Одяг, взуття та аксесуари можна забруднити сотнями способів, але далеко не з усіма плямами можна легко впоратися вдома. У хімчистці забруднення діляться на кілька категорій:

  • Розчинні. Плями, які можна видалити тільки після знежирення. Наприклад, це масла, віск та інші жирні речовини. Їх не вийде видалити тільки за допомогою стандартного прання.

  • Водорозчинні. Вони, своєю чергою, поділяються на два види - ті, що виводяться повністю (наприклад, від різних спецій) та частково (наприклад, від соусів або бульйону). 
  • Нерозчинні. З такими забрудненнями впоратися особливо важко. Це можуть бути застарілі плями від пилу, а також від фарбувальних речовин (наприклад, це сік від буряка). Для усунення таких плям найчастіше застосовується сухе чищення. Але навіть у цьому випадку є ризик виникнення проблеми - або від плями залишиться невеликий слід, або річ потьмяніє. 

Процес хімчистки

Послуги хімчистки надаються відповідно до такого алгоритму:

  1. Приймання речей. Це найперший етап, на якому працівник ретельно оглядає річ на предмет забруднень і різних дефектів, розглядає маркування на етикетці, визначає рівень зносу. На основі всієї отриманої інформації визначається необхідний сервіс. Усі деталі, а також окремі побажання клієнта, якщо такі є, обов'язково вносяться до квитанції замовлення. Якщо клієнт згоден з вартістю хімчистки, робота ведеться далі.
  2. Сортування. Далі речі сортуються за видом тканини, кольором, характером і ступенем забруднення. Тільки після цього вони відправляються на чистку.

  3. Захист фурнітури. Якщо на одязі або на сумці є будь-який декор, його або знімають, або ховають під захисною тканиною, що покликана вберегти його від пошкоджень у процесі прання.
  4. Вибір відповідних засобів і локальна обробка. Препарати підбираються відповідно до рекомендацій виробника і характеру забруднення, ще на стадії прийому одягу у хімчистку. Всі засоби попередньо тестуються на сумісність з матеріалом. Це дасть впевненість, що річ не зіпсується під час обробки.
  5. Процес хімчистки. Виконується в професійних пральних машинках з використанням, наприклад, перхлоретилену або вуглеводню. Машинки відрізняються вагою завантаження і мають різні режими роботи. У барабан з одягом надходить очисна речовина, яка поступово видаляє забруднення будь-якої складності. Її використання не завдає шкоди ні людині, ні екології.

  6. Сушка. Після прання речі висушують також у спеціальних машинах, використовуючи для цього циркуляцію нагрітого повітря.

Що можна здавати у хімчистку - детальне пояснення | Стайлер

  1. Прасування. Після того як одяг остаточно просох, його випрасовують на професійному верстаті або відпарюють на спеціальному манекені. Це особливо важливо для делікатних тканин, адже дає змогу повернути колишню красиву форму.
  2. Обробка фурнітури. Якщо фурнітура була знята, її повертають на місце, а з декору знімається захисна тканина. В окремих випадках може бути виконана додаткова обробка. Наприклад, з одягу можуть прибрати ковтуни.
  3. Пакування. На завершення перевіряють якість очищення речі та упаковують у спеціальний чохол, щоб захистити її від пошкоджень під час транспортування. У такому чохлі річ повертається до власника.

Тільки тепер клієнт може забрати своє замовлення самостійно там же, де його і віддавав. Також послуги хімчистки можуть передбачати можливість викликати кур'єра для доставлення замовлення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні