Здоров'я очей у повсякденному житті: як підтримувати та покращувати зір за допомогою продукції від Linza*

0

Без здорового та чіткого зору неможливо повноцінно функціонувати та взаємодіяти з навколишнім світом. Навіть незначні порушення рефракції обмежують й змушують додатково навантажувати очі, аби щось розгледіти. Прикро, що в останні роки спостерігається стійка тенденція до збільшення кількості людей с проблемним зором. Аби уникнути проблем, потрібно постійно дбати про здоров'я очей та належно його підтримувати та купувати все необхідне для покращення зору https://linza.com.ua/. Як саме це потрібно робити? Розповідаємо далі у статті.


Переваги правильного діагностування


Планова діагностика зору — перший та головний пункт у переліку порад щодо догляду за зором. Рекомендована регулярність діагностики:

  1. один раз на рік, якщо у вас немає попередньо діагностованих проблем з очима;
  2. один раз на пів року, якщо ви вже маєте ті чи інші офтальмологічні проблеми.

Згадайте, коли ви востаннє перевіряти зір? Якщо більше, ніж рік тому, варто найближчим часом відвідати кабінет лікаря-офтальмолога. Річ у тім, що погіршення зору може виникнути раптово, а динаміка його розвитку може бути стрімкою. І трапитися це може з кожним, навіть з тими, у кого раніше ніколи не було проблем з очима. Важливо не впустити час, адже чим пізніше виявлено проблему, тим менше шансів на її повністю вилікувати.

Візити до офтальмолога повинні бути плановими, з визначеною регулярністю. Щоб звернутися до лікаря, не потрібно чекати, поки вас почне щось турбувати.

Очні вправи та засоби для покращення зору

Покращити гостроту зору чи вилікувати хворобу за допомогою самих лише очних вправ неможливо. Але ці вправи є ефективним способом зняття зорової напруги та розслаблення очних м'язів. Радимо щодня виконувати наступні вправи:

  1. оберти очима по напрямку годинникової стрілки;
  2. оберти очима проти напрямку годинникової стрілки;
  3. переведення погляду зверху-вниз;

  4. переведення погляду зліва-вправо;
  5. переведення погляду по зигзагу (Z);
  6. кліпання.

Кожну з вправ варто виконувати протягом 1-2 хвилин, а весь комплекс вправ можна повторювати по кілька разів на день. Зауважте, що під час виконання вправ голова повинна бути у фіксованому положенні, а всі рухи повинні виконуватися тільки очима.

Захист очей від негативного впливу

Сітківка людського ока дуже вразлива до впливу зовнішніх чинників. Сонячний ультрафіолет, синє випромінювання моніторів, перебування в середовищах з надто сухим і брудним повітрям - все це може негативно вплинути на стан очей та погіршити якість зору. Аби уникнути цього, радимо дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. для захисту очей від сонячного ультрафіолету необхідно купити сонцезахисні окуляри, при цьому важливо, щоб ці окуляри були хорошої якості та блокували 100% шкідливого проміння;
  2. під час роботи за комп'ютером необхідно надягати комп'ютерні окуляри, які блокують синє світло, що його випромінює монітор;
  3. зволожувальні краплі - найкращий засіб для зняття сухості очей, їх регулярне використання значно знижує ризик розвитку синдрому сухого ока.

Здоровий спосіб життя для підтримки зору

Піклуватися про здоров'я потрібно комплексно, тобто на рівні всього організму. Окрім заходів, спрямованих суто на підтримку зору, потрібно ще дбати про загальний стан свого здоров'я. Нагадаємо головні правила здорового способу життя:

  1. збалансований раціон, багатий на нутрієнти (вітамін A, B, C, E, цинк, омега 3-6-9);
  2. здоровий сон;
  3. регулярні заняття спортом;
  4. відсутність шкідливих звичок;
  5. турбота про психологічне здоров’я та мінімізація стресових тригерів.

Інноваційні продукти для догляду за зором 

Сьогодні в офтальмологічних центрах доступні інноваційні методики покращення зору. Це, наприклад, апаратне лікування та ортокератологія (нічні лінзи). Апаратне лікування - це хороший вибір для дітей та підлітків з нескладними вадами рефракції. А нічні лінзи однаково ефективні для догляду за зором як для дітей, так і для дорослих.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні