Штраф за збір грибів

0
Штраф за збір грибів
10 жовтня 2024 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який збільшує кримінальну та адміністративну відповідальність за незаконну вирубку деревини, а також підвищує штрафи за незаконний збір природних ресурсів. До того ж законопроєкт посилює відповідальність за самовільний викос трави, випасання худоби на території державного лісового фонду, заготівлю очерету, самовільне збирання грибів та ягід.

Про це повідомляє lviv.media

За незаконний збір грибів закон передбачає штраф у розмірі від 425 до 850 гривень. Не думайте, що під заборону потрапили дикорослі плоди, їх можна збирати у необмеженій кількості. Звісно для промислових масштабів необхідно мати "лісовий квиток" та збирати гриби або ягоди лише у тих місцях, де буде дозвіл на це.

Чи варто боятися нового закону?
Звісно, ніхто не накладе на вас штраф, якщо ви разом зі своєю компанією підете до лісу на пошук грибів. Мова йде про те, що не можна проводити збір грибів або зривання рослин на територіях суворого заповідання. Зрозуміти це можна буде за допомогою спеціальних табличок, які нагадують про це.

Якщо на території заповідника ви порушили правила, штрафу не уникнути.

З якою метою Верховна Рада підвищила покарання за незаконний збір природних ресурсів?
Суттєве збільшення штрафів необхідне для того, щоб ефективніше захищати природні ресурси, а також стримувати порушників закону від самовільного збору на територіях, де накладена заборона.

Також цей законопроєкт стосується й горіхів і ягід. Тож якщо вам спаде на думку “поласувати” такими ресурсами у великих масштабах, це буде невдалою ідеєю, за яку вам доведеться заплатити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні